Νέα προσπάθεια απάτης (phishing) για το web-banking της Πειραιώς

Το μήνυμα έφτασε πριν από λίγο στο mailbox μου. Μπράβο παιδιά, αυτή τη φορά πετύχατε διάνα. Ναι, υπάρχει λογαριασμός στην Πειραιώς και μάλιστα με κάρτα και ενεργοποιημένο το win banking. Για να δούμε όμως πως τα πήγατε στα υπόλοιπα:
Τα ελληνικά σας ορθά, χωρίς λάθη στην κλίση και τις καταλήξεις των ρημάτων, όχι όπως την προηγούμενη φορά που τα κάνατε θάλασσα. Αλλά γιατί χωρίς τονισμό βρε τσακάλια; Μια δουλειά είχατε να κάνετε κι αυτή μισή; …. Ωστόσο, η ιστοσελίδα όπου παραπέμπετε κάτω από την πιασάρικη λέξη ‘ενεργοποίηση’ είναι πολύ πετυχημένη, τα σέβη μου. Έκανα κλικ από περιέργεια. Εκεί μάλιστα, προειδοποιείτε τους “πελάτες σας” να προσέχουν για τυχόν προσπάθειες επιτήδειων να συλλέξουν στοιχεία (phishing) μέσω ηλεκτρονικών μηνύματων. Εύγε. Είστε τέκνα της μεταμοντέρνας εποχής που ζούμε. Μυθιστόρημα μέσα στο μυθιστόρημα, phishing μέσα στο phishing. Πάτε και για μεγάλα ψάρια βλέπω. Ζητάτε κωδικό e-banking και στοιχεία πιστωτικής μαζί. Δεν ξέρω αν είστε Έλληνες αλλά και στην πατρίδα σας πρέπει να λένε “με ένα σμπάρο δυο τριγώνια”.
Ορίστε το email σας:
Αγαπητε Πελατη
Ο κωδικος ασφαλειας ειχε καταχωρηθει λανθασμενα περισσοτερο απο 3 φορες.
Για την ασφαλεια, ο λογαριασμος σας εχει ανασταλει.
Για την επανενεργοποιηση του λογαριασμου σας παρακαλω συνδεθειτε σωστα.
Σας ευχαριστουμε που επιλεξατε το winbank internet banking.
Copyright © Winbank 2008
Κι επειδή εντυπωσιάστηκα αυτή τη φορά, για να δούμε με ένα πρόχειρο ip trace πού βρίσκεται η σελίδα σας:
Ιp Address 58.138.42.238 is found in Japan
Netblock owner: Excite Japan Co., Ltd.
OS: Windows Server 2003
IP Address 58.138.42.238 resolved to Hostname 238.42.138.58.dy.bbexcite.jp
Query took 0 ms
Init time was 1 ms
Guessed City: (Unknown City?)
Τράπεζα Πειραιώς κάπου στη Γιαπωνία… Ε αυτό είναι είδηση.
Περισσότερα: pestaola.gr | toftiari.gr





Σε μένα ήρθε το παρακάτω “από” την Citibank Greece
Ενημερωμενη εκδοση ασφαλειας
Τον Φεβρουαριο του 2008, τη διαχειριση του online λογαριασμου σας ιστοσελιδα θα αναβαθμιστει σε νεα μας βελτιωμενη εκδοση 2008. Θα αντιμετωπισετε μια νεα μορφη, η ευκολια χρησης, με περισσοτερες επιλογες για τη δ&
προσβαση του online λογαριασμου σας
(*το τελευταίο βέβαια λινκάρει κάπου)
@Citronella: Ε να οι ‘δικοί σου’ είναι Β’ εθνική, όπως έλεγα, με λάθος συντακτικό. Ωστοσό, δυστυχώς κάποιοι την έχουν πατήσει.
Btw, η ιστοσελίδα τους είναι ακόμη στη θέση της.